Cumartesi, Haziran 26, 2010

Yazın Gezilecek Yerler,Türkiyenin Gezilecek Güzel Yerleri

Yazın Gezilecek Yerler,Türkiyenin Gezilecek Güzeş Yerleri


Artık Havalar iyice ısındı ve herkes tatil yapmak istiyor,acaba nerelere gitmeliyim diye aklında sorusu olanlar için Türkiyenin güzel köşelerinden bir kaç yeri sizlere tanıtacağız.
Tarihi yerler için;
Dev Heykellerin Merkezi Nemrut Dağı

Adıyamanın Kâhta semtinde bulunan ve zamanın
Kommagene Krallığına ait olan bir çok dev heykelleri ile ünlü olan Nemrut Dağı.Burada Dev insan heykelleri,Aslan heykelleri olmakla beraber daha da büyük olan ve uzunluğu 7 metre olan dev Kertenkele heykelleride bulunuyor.




İStanbulda Gezilecek Yerler;

Tarih ve Kültürel yerleri gezmekten hoşlanıyorsanız sizin için Istanbul tam ideal bir şehir.Bizans ve Osmanlı Mimarisi ile dolu olan şehir,Türkiyede En çok Turist Çeken şehirdir.
İstanbulda gezilecek yerler nerelerdir?
Buralar,Başta Sultan Ahmet Camisi,Topkapı Sarayı,Kapalı ve Mısır Çarşısı,Ayafosya olmak üzere,osmanlı döneminden kalma bir çok cami olabilir.



Sultan Ahmet ve Ayasofia Camisi


Doğa ile iç içe Bir Yeler Arıyorsanız Karadenizin şirin mi şirin sakin mi sakin bir kasabası olan Amasra yı Gezmenizi öneririz.Doğal Güzellikleri kadar Cenova şatosu ve Kaleleriyle de ünlü bir kasaba.







turistik mekanlar,türkiyedeki gezilecek yerler,türkiyedeki turistik mekanlar,türkiyedeki geilecek yerler,amasra, kasabası,Cenova şatosu resimleri,

0 yorum:

Yorum Gönder